Securitatea

Dosarul de securitate

11

41

42

Manifest ’73 – unul din motivele anchetei Securităţii

4

10

12

13

20

26

27

28

29

30

Corespondenţa mea cu Securitatea

1

2

3

Societatea Timişoara şi CNSAS

“Unsprezece membri fondatori ai Societăţii Timişoara au fost urmăriţi de fosta securitate, iar unul dintre fondatori a primit chiar verdict de colaborator. Societatea Timişoara a adresat Consililui Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii solicitări pentru a afla tipul de raportare (urmărit, colaborator, informator) la structurile securităţii, din perioada regimului comunist a membrilor fondatori şi a celor din Consiliul de Conducere al Societăţii. Conform acestor date, prezentate de preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, au fost urmăriţi de fosta securitate:

Gloria Ilin (pseudonim literar Alexandra Indrieş), Claudiu Iordache, Viorel Oancea, Nicolae Harsanyi, Ion Monoran, Doina Paşca Harsanyi, Dan Popovici, Mircea Pora, Alexandra Răzvan, Marius Proks şi Oscar Berger. (…)

Numele a 24 de membri ai Societăţii Timişoara nu apar în nici un fel de dosar în evidenţele CNSAS. Este vorba despre Vasile Docea, Marcel Sămânţă, Dan Grozav, Florian Mihalcea, Viorel Timoceanu, Viorel Marineasa, Ovidiu Papană, Doru Botoiu, Harald Zimmerman, Marcel Tolcea, Lucian Vasile Szabo, Radu Viorica, Ioan Crăciun, Mihai Vasile, Valeriu Musteţiu, Laurian Ieremeiov, Ion Haiduc, Traian Abruda, George Lână, Vasile Popovici, Constantin Cozmiuc, Gheorghe Ioan Sânmartinean, Dorel Mihiţ şi Petrişor Morar.

Societatea Timişoara mai are trei membri care au fost urmăriţi de securitate, fără însă a avea dosare individuale de urmărit: George Şerban, Piroska Bogdan şi scriitorul Daniel Vighi.

Răspunsul solicitat de Societatea “Timişoara” de la CNSAS a venit după trei ani de aşteptări.”

Sursa: Amos News, iunie 2009

5 comentarii

  1. Domnule Claudiu Iordache .
    Va rog sa-mi trimiteti o adresa de contact pentru a avea o discutie cu Dv legata de evenimentele dinainte si dupa decembrie 1989 .

    Cu multumiri .

    Tapus constantin Membru AFDPR-Gj

  2. Am fost anchetat politic si urmarit informativ in anii 80 de fostii ofiteri de securitate ENOIU GHEORGHE , BUCURA VASILE , PINTA ION ( care a fost si sef al SRI Gorj in anul 1992 si a fost acuzat ca a condus minerii din Gj la Bucuresti la mineriada din iunie 90 ) MARINESCU DANUT .
    Dupa 1990 acestia au fost mentinuti in stucturile SRI pana dupa 2006 cand la multele mele insistente CNSAS a stabilit prin Decizii irevocabile ca au comis abuzuri si au incalcat drepturile si libertatile omului , lucru care nu a avut nici un fel de importanta pentru statul roman care i-a recompensat cu pensii de lux exact pentru activitatea dusa de catre acestia la sustinerea regimului criminal comunist .
    Mai mult fostul capitan de securitate ( acum colonel in rezerva cu grade acordate de SRI)
    MARINESCU DANUT pentru ca se cosidera erou in viata s-a construit fara aprobare un cavou in CIMITIRUL EROILOR MILITARI din Tg-Jiu , locul unde sunt inhumati militarii romani si straini cazuti in cele doua conflagratii mondiale .
    Mai multe puteti afla si accesand link-ul ;

    http://www.verticalonline.ro/un-fost-securist-in-cimitirul-eroilor

    Tapus Constantin Luptator in rezistenta anticomunista

  3. Domnule Claudiu Iordache ,

    Va rog sa-mi raspundeti de ce comentariile mele de pe acest blog au fost sterse ??!
    Pe cine deranjaza ?? Pe fostii securisti care m-au anchetat si de care am amintit in comentarii ???!

    Tapus Constantin Membru AFDPR-Gj

  4. Stimate domnule Tapus Constantin,
    Nici un comentariu nu este cenzurat. Cu atat mai putin al dv. Comentariile sunt doar moderate.
    Intre altele, in cartea mea „Revolutia Romanilor” am mai multe pagini consacrate martirajului si eroismului detinutilor politici eliberati dupa ce Revolutia Romanilor a izbandit!
    Claudiu Iordache

  5. Domnule Constantin Tapus, imi puteti scrie aici:
    claudiuiordache3 at gmail com

    Claudiu Iordache


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu